Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 11 zile de concurs

  • 18 Februarie 2014 21:52
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 11 zile de concurs

Marți, 18 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat șapte titluri olimpice.

Olanda a reușit o performanța incredibilă la actuala ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Pentru a patra oară la Soci olandezii au luat toate cele trei medalii într-o probă de patinaj viteză. Jorrit Bergsma a câștigat astăzi proba de 10 000 de metri cu record olimpic. Sven Kramer a luat argintul, iar veteranul de 37 de ani, Bob De Jong – bronzul.

Biatlonistul norvegian Emil Hegle Svendsen a câștigat aurul în cursa de mass-start la foto-finiș în fața francezului Martin Fourcade, dublu campion olimpic la Soci, care se mulțumește cu medalia de argint. Bronzul a revenit cehului Ondrej Moravec.

Norvegia a mai obținut azi două medalii: aur și argint la combinata nordică în proba individuală de Gundersen la 10 km, prin Joergen Graabak și Magnus Moan. Germanul Fabian Riessle a cucerit medalia de bronz.

La snowboard în proba de sărituri campion olimpic a devenit francezul Pierre Vaultier. Rusul Nicolai Olyunin a obținut medalia de argint, iar americanul Alex Deibold a completat podiumul.

Proba de Halfpipe masculin la schi acrobatic a fost câștigată de americanul David Wise. Medalia de argint a fost obținută de canadianul Mike Riddle, iar francezul Kevin Rolla a cucerit bronzul.

Tina Maze din Slovenia a devenit dublă campioană olimpică la Soci după ce a terminat pe primul loc proba de Slalom uriaș la schi alpin. Anna Fenninger din Austria și Viktoria Rebensburg din Germania au obținut medaliile de argint și de bronz.

Coreea de sud a obținut medalia de aur la short-track în proba feminină de ștafetă la 3000 m. Echipele Canadei și Italiei au urcat pe următoarele două trepte ale podiumului.

Germania continuă să conducă în clasamentul pe medalii și după 11 zile de concurs la Soci, cu o zestre de 8 medalii de aur, cu una mai mult decât Norvegia, clasată pe locul doi. Cu câte 6 titluri olimpice, pe următoarele două poziții se situează Olanda și Statele Unite.

Mâine, 19 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 8 seturi de medalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău