Snapchat aderă la codul de conduită privind combaterea conținutului online ce promovează ura

  • 07 Mai 2018 15:45
Snapchat aderă la codul de conduită privind combaterea conținutului online ce promovează ura

Aplicația de mesagerie Snapchat va adera la codul de conduită al Uniunii Europene împotriva conținutului online care promovează ura, a anunțat luni Comisia Europeană, transmite dpa.

Snapchat este a 7-a mare platformă de social media care aderă la inițiativa voluntară menită să combată conținutul online care promovează ura, proiect care include angajamentul de a raporta activitatea online agresivă în termen de 24 de ore.

Acest cod de conduită a fost lansat în mai 2016 cu participarea Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube. Ulterior, la această inițiativă au aderat Google+ și Instagram.

''Salut angajamentul Snapchat de a combate conținutul online ilegal. Numărul crescând de participanți arată că acest cod de conduită al UE este o modalitate eficientă de a face internetul un loc mai sigur'', a declarat comisarul european pentru justiție, Vera Jourova.

Potrivit celor mai recente date privind punerea în aplicare a codului de conduită privind combaterea conținutului online ce promovează ura, companiile au retras 70% dintre postările agresive despre care au fost notificate, iar în 81% dintre aceste cazuri retragerea postărilor a avut loc în termen de 24 de ore.

Uniunea Europeană monitorizează punerea în aplicare a acestui cod de conduită pentru a vedea dacă sunt necesare măsuri suplimentare de combatere a discursului online radical. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău