Slovenia ridică un nou segment de gard la frontiera cu Croația împotriva migranților

  • 22 August 2019 17:11
Slovenia ridică un nou segment de gard la frontiera cu Croația împotriva migranților

Slovenia a început lucrările de construire a unui nou segment de gard la frontiera de sud cu Croația, destinat să stăvilească numărul în creștere de migranți ilegali care încearcă să ajungă în țările occidentale folosind ruta balcanică, transmite joi Reuters, preluat de Agerpres.

Conform poliției slovene, 7.415 migranți ilegali au fost depistați în primele șapte luni ale anului, în creștere cu 56% față de perioada similară din 2018.

Guvernul a semnat luna trecută un contract cu firma Legi-SGS din Serbia pentru ridicarea unui gard pe o distanță de 40 km de-a lungul frontierei cu Croația.

După finalizarea acestei secțiuni, lungimea totală a gardului va fi de 219 km, acoperind aproape o treime din granița sloveno-croată.

Lungimea totală a frontierelor terestre și maritime ale Sloveniei este de 1.370 km.

'Gardul va fi ridicat temporar în zonele unde este necesar să prevenim traversările ilegale ale frontierei de stat și pentru a asigura siguranța oamenilor și a proprietăților lor', a declarat Irena Likar, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

Calendarul de execuție și amplasarea exactă a construcției nu vor fi făcute publice, a indicat ea.

Slovenia a început ridicarea unui gard de frontieră pentru prima dată în timpul crizei refugiaților din 2015, când, pe parcursul a șase luni, în jur de 500.000 de migranți au traversat țara.

Noul segment, cu o înălțime de circa 2,5 metri, este construit pe malurile râului Kolpa, care desparte Slovenia de Croația.

Politica guvernului de la Ljubljana în privința migrației întâmpină puțină opoziție în țară, deși unele organizații ale societății civile au protestat împotriva construirii gardului de sârmă.

Majoritatea migranților ilegali vin din Pakistan, Algeria, Afganistan, Maroc și Bangladesh. Doar o mică parte dintre ei cer azil în Slovenia, cei mai mulți continuându-și călătoria spre țările vecine Italia și Austria.

Începând de luna trecută, polițiile italiană și slovenă desfășoară misiuni comune de patrulare pentru a stopa fluxul de migrație ilegală.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău