Slovacia ridică de miercuri o parte dintre restricții. Relaxarea măsurilor se va face în patru etape

  • 22 Aprilie 2020 11:42
Slovacia ridică de miercuri o parte dintre restricții. Relaxarea măsurilor se va face în patru etape

Slovacia plănuiește să ridice în patru etape restricțiile impuse din cauza epidemiei de COVID-19, a anunțat marți prim-ministrul Igor Matovic, în urma deciziei comitetului de criză, transmite dpa, potrivit Agerpres.

„Mâine ne așteaptă o zi mare”, a declarat Igor Matovic, anunțând planul de redeschidere graduală a activităților.

Prima fază de relaxare a restricțiilor începe miercuri, când magazinele mici, cu o suprafață de cel mult 300 mp, vor putea fi deschise, cu condiția respectării unor reguli stricte de igienă. Majoritatea furnizorilor de servicii cu suprafețe similiare vor putea, de asemenea, să redeschidă.

În schimb, serviciile în care oamenii vin în contact mai apropiat, precum frizeriile sau saloanele de înfrumusețare, nu își vor putea reîncepe activitatea decât în etapa a doua, așteptată să survină peste două săptămâni, după o evaluare a primei faze.

Măsurile de relaxare vor fi retrase însă dacă numărul infectărilor va crește din nou.

Tot miercuri se vor putea redeschide centrele sportive, însă doar pentru activități care nu includ contact direct între participanți, precum tenis sau golf, iar sportivilor nu li se va permite să folosească vestiare sau băi comune.

Vor putea fi redeschise și piețele în aer liber, la fel și magazinele dealerilor de automobile.

Taxiurile vor putea funcționa din nou în etapa a doua, cu condiția ca șoferul să fie despărțit de pasager cel puțin printr-un ecran de plexiglas.

În faza a doua vor fi permise de asemenea căsătoriile și serviciile religioase, atât timp cât participanții poartă măști de protecție și respectă distanțarea socială.

În faza a treia, așteptată după alte două săptămâni, vor fi redeschise muzeele, magazinele de peste 1.000 mp și terasele în aer liber ale restaurantelor și cafenelelor.

Școlile, grădinițele, centrele comerciale, piscinele, sălile sportive, de cinema și teatrele își vor putea redeschide porțile doar în faza a patra.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău