Slovacia oferă Rep. Moldova un pachet umanitar în valoare de 50 de mii de euro pentru refugiații ucraineni

  • 30 Martie 2022 13:16
Slovacia oferă Rep. Moldova un pachet umanitar în valoare de 50 de mii de euro pentru refugiații ucraineni

Președinta Slovaciei Zuzana Čaputová, aflată astăzi în vizită la Chișinău, a oferit din partea Bratislavei și un ajutor pentru refugiații ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre un pachet umanitar inițial în valoare de 50 de mii de euro, trasnmite Radio Chișinău.

În discursul său, președinta Slovaciei  a spus că susține calea europeană a Republicii Moldova.

„Republica Slovacă consideră ambițiile europene ale țării dvs. Bineînțeles, sunt mai multe condiții, mai multe reforme pe care trebuie să le faceți: reforma justiției, reforme economice. Pentru a trece peste aceste provocări trebuie să fie stabilită pacea”.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a apreciat sprijinul Bratislavei prin diverse proiecte începând din anul 2012 și de asemenea a spus că acum autoritățile Slovaciei au ajutat transportatorii moldoveni să treacă prin Slovacia fără fișe permisive.

„Slovacia a fost mereu alături de Republica Moldova. Din 2012 avem parte de asistență din partea Slovaciei. Apreciem susținerea Bratislavei pentru parcursul european al Republicii Moldova. Mizăm pe sprijinul Slovaciei pentru acceptarea cererii RM și obținerea statutului de țară candidat. Războiul din țara vecină ne afectează foarte mult și din punct de vedere economic”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău