Slovacia a expulzat un diplomat rus suspectat de spionaj. Reacția Moscovei

  • 05 Decembrie 2018 15:41
Slovacia a expulzat un diplomat rus suspectat de spionaj. Reacția Moscovei

Slovacia a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj, a anunțat miercuri premierul slovac Peter Pellegrini, informează dpa și Reuters, citate de Agerpres.

Presupusul spion lucra la ambasada Federației Ruse la Bratislava și este suspectat de a fi "condus activități de spionaj împotriva Slovaciei și NATO", a spus Pellegrini după o reuniune a guvernului. 

După ce aceste activități au fost dezvăluite de serviciile de securitate slovace, diplomatul a fost declarat persona non-grata în Slovacia și i s-a spus să părăsească teritoriul slovac în 48 de ore, a adăugat Pellegrini. Diplomatul a plecat în 22 noiembrie.

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri internaționale din cadrul Consiliului Federației, Vladimir Djabarov, a declarat pentru RIA Novosti că Rusia "va răspunde cu măsuri în oglindă la asemenea acțiuni neprietenoase".

La începutul lui iulie, Grecia a expulzat doi diplomați ruși și altor doi le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul grec.

Cei mai mulți diplomați ruși - 23 - au fost expulzați din Marea Britanie, în 14 martie 2018, în urma otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia. Londra acuză Moscova că s-ar fi aflat în spatele acestei otrăviri, în timp ce Rusia respinge acuzațiile.

De asemenea, la 29 mai 2017 s-a aflat că Republica Moldova a expulzat cinci diplomați ruși. Potrivit premierului moldovean Pavel Filip, acest lucru a fost făcut în baza informațiilor primite de la serviciile secrete ale republicii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău