Slariile profesorilor vor fi majorate cu 20%

  • 08 Februarie 2016 17:46
Slariile profesorilor vor fi majorate cu 20%

Parlamentul a aprobat astăzi proiectul de lege care prevede majorarea salariului profesorilor cu 20%, de la 1 septembrie și acordarea unui premiu anual în luna august. Același proiect prevede și majorarea salariilor altor categorii de angajați.

Relatează Vasile State.

Proiectul prevedere majorarea veniturilor bugerate cu 940 de milioane de lei și a cheltuelilor cu un miliard 70 de milioane de lei. Indicatorii macroeconomici pentru primele luni ale anului arată că statul va obține mai puțini bani, decât s-a preconizat din taxe și accize la băuturi alcoolice, tutun și autoturisme în schimb va obține cu aproape 800 de milioane de lei mai mult pentru taxe de licență, precum și din alte taxe. Peste 300 de milioane de lei din majorarea cheltuielilor vor fi utilizați pentru mări salariile unor categorii de angajați, a declarat ministrul Finanțelor, Anatol Arapu.

Pe de altă parte, deputații comuniști consideră că aceste modificări bugetare au scopuri electorale și nu sunt corecte din punt de vedere economic. Deputatul PCRM, Gheorghe Anghel.

În urmă modificărilor operate, veniturile la buget pentru anul curent au fost estimate la 27,2 miliarde de lei, iar cheltuielile la aproape 29,7 miliarde. Guvernul prognozează o inflație de 5% pentru anul curent și un curs de 13,5 pentru un dolar la sfârșitul anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău