Situația se agravează la UTM. 20 de studenți, transportați la spital cu febră (Tv8)

  • 21 Martie 2020 14:54
Situația se agravează la UTM. 20 de studenți, transportați la spital cu febră (Tv8)

20 de studenți care învață la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) au fost transportați ieri-seară la spital cu febră. Informația a fost confirmată de către rectorul UTM Viorel Bostan.

Rectorul a spus că nu cunoaște exact în care instituție medicală au fost internați studenții, dar a precizat pentru tv8.md că: „toți au fost transportați cu febră în jur de 37 de grade Celsius și că nu sunt cazuri grave”.

Potrivit surselor tv8.md, de la persoanele spitalizate au fost preluate probe, iar la ora 16:00 vor fi anunțate rezultatele.

 

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că mai mulți studenți de la UTM ar fi fost contaminați cu COVID-19.

Studenții de la căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM), care a fost plasat ieri în carantină, sunt alimentați din contul universității. Mai mult, aceștia fac orele academice online.

În caminul studențesc a mai fost solicitat și un post de pază. Asta după ce rudele mai multor studenți au prezentat un comportament agresiv, după ce au fost anunțați că au interdicția de a aduce produse alimentare.

Căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost plasat în carantină pentru 14 zile, după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Sursa:TV8

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău