Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

  • 22 Martie 2020 14:20
Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 356 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 252 traversări persoane, dintre care 719 treceri la frontiera moldo-română, 429 treceri la frontiera cu Ucraina și 104 treceri a frontierei aeriene (rute charter), anunță Poliția de frontieră.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 356 persoane și completate 1 252 de fișe epidemiologice individuale.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal anunță că intensifică măsurile privind diminuarea riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără: monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară, detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou, izolarea de celelalte persoane, solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

La intrarea pe teritoriul RM, obligatoriu, călătorii sunt supuși termometriei, sunt verificați dacă completează corect fișele epidemiologice și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, aceștia semnează Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate. Ca excepție, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora. Este autorizată tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești - Galați și Giurgiulești – Reni.

Totodată, din 17 martie a fost SISTAT TRAFICUL AERIAN prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău. Ca excepții, a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus, însă fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău