Situația la frontieră: În ultimele 24 de ore, 46 de străini au primit refuz de intrare în R. Moldova, printre care și un oficial rus

  • 18 Aprilie 08:15
Situația la frontieră: În ultimele 24 de ore, 46 de străini au primit refuz de intrare în R. Moldova, printre care și un oficial rus

Mai multor cetățeni străini le-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, scrie Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore , 46 de străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova din cauză că nu și-au putut justifica scopul călătoriei, oferind informații contradictorii.

Potrivit sursei citate, sunt false și declarațiile unui oficial rus precum că ar fi „persoană non-grata” în R. Moldova, după ce a fost reîntors la frontieră. „Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, precizează Poliția de Frontieră.

 În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 43 920 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 26 768 traversări persoane. 

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 29 638, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 14 282.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 27 478 traversări, la granița moldo - ucraineană fiind semnalate 10 632 treceri și alte 5 810 traversări - frontiera aeriană. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 11 364 traversări persoane;
PTF Sculeni –7 811 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 5 810 traversări persoane;
PTF Cahul - 3 160 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați - 2 442 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9 258 treceri, dintre care 4 320 - pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 464 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

 Recomandăm călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:
- trei treceri ilegale ale frontierei de stat;
- cinci persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră;
- un caz de trafic ilegal de bunuri;
- două documente de călătorie falsificate;
- trei străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 11 încălcări a regulilor de folosire a vinietei;
- două persoane identificate cu consemn național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:5,14 m/s
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău