Situația în sectorul avicol, în vizorul autorităților

  • 09 Februarie 2020 11:21
Situația în sectorul avicol, în vizorul autorităților

Situația în sectorul avicol, cantitatea și calitatea producției autohtone pe piața internă, precum și situația privind importul și exportul cărnii de pasăre urmează a fi discutate luni, 10 februarie, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul unei ședințe de lucru.

La ședință vor participa factori de decizie ai ministerului Economiei și Infrastructurii, ministerului Finanțelor, Agenției Naționale privind Siguranța Alimentelor, instituțiile ce au tangență cu elaborarea de politici, monitorizarea situației în sector, gestionarea procedurilor de export-import, dar și producători și procesatori.

Obținerea de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne și ouă de pasăre categoria B rămâne deocamdată o promisiune cu șanse minime de realizare.

Potrivit unui comunicat anterior al Ministerului Economiei, pentru a fi eligibilă în exportul produselor de origine animalieră, Republica Moldova trebuie să-și acrediteze laboratoarele la standardul internațional ISO 17025 și să pregătească operatori naționali în domeniul fabricării produselor de origine animalieră.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au mai anunțat de câteva ori că în scurt timp Republica Moldova va obține dreptul de a exporta în UE carne și ouă de pasăre categoria B, dar anul trecut s-a constatat că din 2014 situația nu s-a schimbat semnificativ.

În prezent doar mierea naturală, caviarul și praful de ouă pot fi exportate în UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău