Situația epidemiologică din Chișinău | A crescut numărul de cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul copiilor și cadrelor didactice

  • 28 Septembrie 2020 09:54
Situația epidemiologică din Chișinău | A crescut numărul de cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul copiilor și cadrelor didactice

Situația epidemiologică privind infecția cu COVID-19 în municipiul Chișinău este îngrijorătoare. Șefa Direcției municipale Protecție Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat în cadrul ședinței online a serviciilor Primăriei că numărul cazurilor noi de infecție crește continuu, inclusiv în rândul copiilor. Mulți pacienți se adresează tardiv la medic sau în stare extrem de gravă. Acest lucru explică și numărul mare de decese înregistrate. 

Situația epidemiologică privind COVID-19 în municipiul Chișinău este îngrijorătoare. Numărul cazurilor de îmbolnăvire este în continuă creștere. Din păcate, sunt și multe decese. Multe persoane se adresează la medic tardiv, se adresează în stare gravă. Nu excludem și bolile concomitente pentru că este perioada rece a anului și aici apar și virozele”, a menționat Tatiana Bucearschi.

Potrivit datelor prezentate, în spitalele municipale sunt internate 712 persoane dintre care 662 confirmați pozitiv cu COVID-19, iar 50 - suspecți. 208 pacienți contaminați sunt în stare gravă. Dintre aceștia 14 sunt conectați la aparatele de respirație asistată.

Odată cu începerea anului de studii se observă o creștere și a numărului de  cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul copiilor și cadrelor didactice. În instituțiile de educație timpurie și cele preuniversitare au fost înregistrate până acum 380 de cazuri de îmbolnăvire dintre care 166 – în rândul copiilor și elevilor, iar 214 – în rândul angajaților.  

„Instituțiile medicale municipale sunt pregătite cu medicamente și mijloace de protecție. Sunt destule medicamente pentru tratamentul tuturor pacienților”, a adăugat Tatiana Bucearschi.

De menționat că, din cele peste 50 de mii de cazuri de infecție cu COVID-19 înregistrate la nivel de țară, aproape 22 de mii sunt în municipiul Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău