Situația din Venezuela, discutată în Consiliul de Securitate al Rusiei

  • 30 Aprilie 2019 18:37
Situația din Venezuela, discutată în Consiliul de Securitate al Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit marți cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei, cu care a discutat despre situația din Venezuela, precum și despre rezultatele contactelor internaționale pe care șeful statului rus le-a avut săptămâna trecută, a anunțat secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

Potrivit afirmațiilor sale, în timpul întâlnirii au fost abordate, de asemenea, și câteva probleme de pe ordinea de zi internă a Rusiei.

La reuniune au participat președinții celor două camere ale Parlamentului rus, Valentina Matvienko și Viaceslav Volodin, șeful Administrației prezidențiale ruse, Anton Vaino, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, ministrul rus de interne, Vladimir Kolokolțev, directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin și reprezentantul special al președintelui rus pe probleme legate de mediu, ecologie și transport, Serghei Ivanov.

Dmitri Peskov a subliniat că situația din Venezuela a constituit una din temele principale ale discuțiilor. "O atenție importantă a fost acordată situației din Venezuela, în lumina știrilor apărute privind tentativa unei lovituri de stat în această țară" - a declarat Peskov.

Menționăm că la 30 aprilie, Juan Guaidó a publicat pe Twitter un material video în care s-a adresat militarilor venezueleni cu apelul de a ieși în stradă pentru "a pune capăt uzurpării" din țară. Tot în aceeași zi, ministrul venezuelean de externe, Jorge Arreaza, a declarat că responsabilă de organizarea tentativei loviturii de stat este conducerea Columbiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău