Situația din sistemul bancar, discutată la CSS. Ce spun oficialii

  • 24 Februarie 2016 14:55
Situația din sistemul bancar, discutată la CSS. Ce spun oficialii

Sistemul financiar-bancar din Republica Moldova este stabil, iar în prezent nu există riscuri în privința unor evoluții similare celor din anul 2014, au declarat mai mulți oficiali după ședința Consiliului Suprem de Securitate care s-a desfășurat astăzi.

Guvernatorul demisionar al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, susține că sistemul bancar funcționează în regim normal.

”Sistemul este stabil, băncile funcționează în regim normal, cetățenii aduc economiile la bănci, în special în lei, ceea ce este foarte important. Eu cred că odată ce încetinirea ratei inflației în 2016, procesul de economisire va fi și mai bun, a declarat Dorin Drăguțanu.

De asemenea, președintele Nicolae Timofti a declarat că din informațiile prezentate la Consiliu nu există motive de panică pentru cetățeni.

”Cetățenii nu trebuie să se alarmeze. Noi ne-am convins că BNM și alte structuri asigură securitatea cetățenilor în aspect financiar”, a declarat Nicolae Timofti.

Iar premierul Pavel Filip a declarat că guvernul este determinat să inițieze modificări ale legislației pentru a asigura o mai mare independență și funcționalitate a Băncii Naționale și Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

”Parte din aceste modificări au fost deja aprobate de guvern, urmează să mai venim cu proiecte în acest sens, astfel încât să avem toată încrederea că aceste probleme nu se vor mai repeta în Republica Moldova. Și în discuțiile cu partenerii externi, cel mai important subiect este stabilizarea sistemului bancar”, a declarat Pavel Filip.

Consiliul Suprem de Securitate, care s-a întrunit astăzi pentru prima dată în noua componență, a examinat și raportul de activitate pentru anul 2015 și a  aprobat Agenda de activitate a Consiliului pentru primul semestru al anului curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău