Situația din R.Moldova va fi dezbătută într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului României

  • 11 Iunie 2019 15:55
Situația din R.Moldova va fi dezbătută într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului României

Situația din Republica Moldova va fi dezbătută într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, au decis, astăzi Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului României.

Dezbaterea a fost cerută de parlamentarii USR, a declarat liderul deputaților acestei formațiuni, Cristina Prună. Ea a spus că va fi supusă aprobării plenului reunit și o declarație care urmează să fie concepută de cele două Comisii de politică externă.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis astăzi un comunicat de presă în care este exprimată poziția României față de situația politică din R. Moldova. 

„Având în vedere evoluțiile recente de pe scena politică a Republicii Moldova, inclusiv formarea unei noi coaliții guvernamentale și a unui nou guvern de către Parlamentul Republicii Moldova, democratic ales la scrutinul din 24 februarie 2019, România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră că, într-un stat democratic, voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog”, se precizează în comunicatul respectiv. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău