Situația din R.Moldova și din regiune, discutată de președinta Maia Sandu cu reprezentanții partidelor extraparlamentare

  • 25 Februarie 2022 17:44
Situația din R.Moldova și din regiune, discutată de președinta Maia Sandu cu reprezentanții partidelor extraparlamentare

Situația curentă din țară, în contextul războiului din Ucraina și al crizei umanitare provocate de acesta, a fost subiectul discuției de astăzi a președintei Maia Sandu cu reprezentanții partidelor extraparlamentare. Șefa statului a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități pentru asigurarea securității cetățenilor țării noastre și pentru acordarea ajutorului refugiaților din Ucraina.

Președinta Maia Sandu le-a solicitat participanților la discuție să contribuie la efortul de consolidare a societății prin respingerea și descurajarea discursului de ură și a dezinformării, care dezbină societatea. La fel, șefa statului a vorbit despre necesitatea unui efort comun, inclusiv prin implicarea rețelelor de partid și aleșilor locali, pentru a oferi sprijin refugiaților, în contextul creșterii numărului acestora.

Reprezentanții partidelor au susținut necesitatea unui efort comun pentru asigurarea unității și liniștii în societate, au venit cu propuneri concrete de îmbunătățire a unor procese și s-au arătat interesați să conlucreze cu autoritățile pentru o mai bună coordonare a acțiunilor de ajutorare a refugiaților.

La întrevedere au fost prezenți liderii Congresului Civic, Partidului „Democrația Acasă”, Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, PDM, PLDM, Partidului Nostru, PPDA, Partidului Schimbării, Partidului Verde Ecologist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău