Situația din Republica Moldova și evoluția dialogului cu UE, discutate la Bruxelles

  • 11 Martie 2013 14:37
Situația din Republica Moldova și evoluția dialogului cu UE, discutate la Bruxelles

Situația politică din Republica Moldova, precum și evoluția dialogului cu Uniunea Europeană, au fost discutate luni, 11 martie, la Bruxelles, la cea de-a șaptea reuniune a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova.

La reuniune au participat miniștri de Externe, secretari de stat și reprezentanți permanenți din statele membre ale Uniunii Europene, Comisarul European pentru Extindere și Politică Europeană de Vecinătate, Štefan Füle, precum și Secretarul general adjunct al Serviciului european pentru acțiune externă, Helga Schmid.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, oficialii europeni ș-au exprimat sprijinul pentru parcursul european al R. Moldova. Totodată, partenerii europeni îndeamnă autoritățile de la Chișinău să evite alegerile anticipate și să plaseze interesele naționale și perspectiva europeană mai presus decât interesele de moment.

Referitor la Acordul de Asociere, oficialii europeni sunt siguri că nu există impedimente pentru finalizarea negocierilor în timpul cel mai apropiat.

Reuniunea Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova a fost co-prezidată de România și Franța.Republica Modlova a fost reprtezentată de ministrul de Externe Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău