Situația din Hong Kong capătă accente dramatice. Tinerii au început să scrie "scrisori de adio" apropiaților

  • 20 Octombrie 2019 18:57
Situația din Hong Kong capătă accente dramatice. Tinerii au început să scrie

Persoanele care participă la manifestațiile desfășurate în Hong Kong au început să scrie și să trimită "scrisori de adio" apropiaților, în contextul escaladării tensiunilor între protestatari și autorități, relatează site-ul cotidianului The New York Times, citat de mediafax.

"Când vei găsi această scrisoare, e posibil să fi fost deja arestat sau ucis", scrie un protestatar în vârstă de 22 de ani, care s-a semnat sub pseudonimul "Nimeni".

Câțiva protestatari au transmis publicației The New York Times că au scris acele scrisori după ce autoritățile au început să folosească gloanțe reale.

Violențele au escaladat în ultimul timp pe fondul protestelor din Hong Kong. Protestatarii au devenit mult mai agresivi, iar autoritățile au început să le percheziționeze locuințele unora dintre ei, relatează jurnaliștii americani.

"Tată, mă simt nedemn că te părăsesc așa devreme, înainte de a îmi îndeplini datoriile de fiu, să fiu aproape de tine. Când nu voi mai fi, te rog să ai grijă de tine", scrie un alt protestatar pe nume Ming.

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a susținut că forțele de ordine au folosit „în mod corespunzător forța armelor” pentru a răspunde protestelor de amploare manifestate în regiune

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacție la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanții contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiția ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepția afacerilor externe și a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O țară, două sisteme”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
30
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,6 m/s
Sun
22
Mon
17
Tue
18
Wed
20
Thu
23

Curs oficial BNM 11 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău