Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre numeroasele alerte false cu bombă din Chișinău: „Situația destabilizatoare a fost provocată atât de anumite forțe din interiorul, cât și din exteriorul țării”

  • 21 Iulie 2022 17:00
0%
00:00:00
00:00:00

Situația destabilizatoare creată de numeroasele alerte false cu bombă care au avut loc în ultima perioadă în Chișinău a fost provocată atât de anumite forțe din interiorul, cât și din exteriorul țării care acționează în echipă, este de părere analistul Ion Tăbârță. Invitat la emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, expertul a declarat că prin astfel de acțiuni se dorește a se acredita ideea că actuala guvernare nu ar fi capabilă să facă față provocărilor.

Scopul lor prin aceste atacuri care provoacă nemulțumire, deranj, se dorește să demonstreze societății că actuală guvernare nu este capabilă să facă față provocărilor. Avem al doilea aspect, nu mai puțin important, va ieși curând la suprafață și anume că se încearcă de a testa capacitatea de rezistență, de reziliență a instituțiilor noastre împotriva tuturor acestor atacuri repetate. Și anume se încearcă de a verifica cât de pregătiți noi suntem în fața unor eventuale alerte, inclusive alerte cibernetice care este nivelul nostru, capacitatea noastră de a face față acestor atacuri. În plus, pe lângă aceste două aspecte vedem cum aceste alerte cu bombe sunt folosite de anumiți actori de promovare a fake-news-urilor, a știrilor false de orientare, apropos, pro-rusă, pro-socialistă”, a spus  Ion Tăbârță.

Totodată, analistul Ion Tăbârță consideră că autoritățile de la Chișinău trebuie să-și amplifice capacitățile în combaterea atacurilor din domeniul cibernetic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău