Situația de criză de la aeroporul din Hamburg a fost rezolvată

  • 05 Noiembrie 2023 17:39
Situația de criză de la aeroporul din Hamburg a fost rezolvată

Poliția germană a anunțat că a arestat un bărbat și a salvat un copil care se afla în centrul unei presupuse luări de ostatici pe aeroportul din Hamburg, duminică, punând capăt unei crize de 18 ore care a forțat autoritățile să închidă aglomeratul hub aerian, relatează Reuters.

Un bărbat, despre care poliția a spus că ar fi avut asupra sa o armă și, posibil, explozibili, a intrat cu un vehicul forțând porțile aeroportului, sâmbătă seara.

Poliția a precizat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, se afla împreună cu fiica sa în vârstă de patru ani și se crede că ar fi avut o dispută pentru custodie.

"Situația de luare de ostatici s-a încheiat", a scris poliția din Hamburg pe X, fostul Twitter, duminică după-amiază.

"Suspectul a ieșit din mașină împreună cu fiica sa. Bărbatul a fost arestat fără a opune rezistență. Copilul pare să fie nevătămat", a adăugat poliția.

Sursa citată a menționat că bărbatul nu a fost de acord cu unele decizii luate de autorități în legătură cu acordul de custodie și a vrut să plece în Turcia cu fetița.

Presa locală a relatat că negocierile cu bărbatul au avut loc în limba turcă, prin intermediul unui traducător, dar nu este clar care este legătura sa cu țara.

Aeroportul, care a fost închis sâmbătă seara, a anunțat că pentru duminică erau programate 286 de zboruri cu aproximativ 34.500 de pasageri. Nu există deocamdată un anunț privind redeschiderea aeroportului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău