Site-ul Ministerului Energiei din Ucraina a fost atacat de hackeri care cer răscumpărare în bitcoin

  • 24 Aprilie 2018 12:32
Site-ul Ministerului Energiei din Ucraina a fost atacat de hackeri care cer răscumpărare în bitcoin

Site-ul Ministerului Energiei și Industriei Cărbunelui din Ucraina a fost vizat, marți, de un atac cibernetic, dar site-urile altor companii de stat din domeniul energetic nu au fost afectate, a declarat telefonic pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a ministerului citat.

În jurul orei 07:34, într-un mesaj postat în engleză pe site-ul menționat hackerii cereau o răscumpărare în bitcoin pentru deblocarea paginii web a ministerului. Potrivit publicației ucrainene Novoe vremea, citată de Agerpres, hackerii au cerut o răscumpărare de 0,1 bitcoin (în jur de 900 de dolari).

„Fișierele voastre cele mai importante au fost criptate (...). Poate că sunteți acum în căutarea unor modalități de a recupera fișierele, dar vă pierdeți timpul! Nimeni nu vă poate decripta fișierele fără serviciul nostru special de decriptare'', se spune în mesajul trimis de hackeri.

În cazul în care autoritățile nu vor plăti răscumpărarea cerută, atacatorii cibernetici amenință să distrugă întreaga informație de pe site-ul Ministerului Energiei în termen de zece ore.

'„Specialiștii noștri lucrează chiar acum ... Nu știm cât va dura până când problema va fi rezolvată'', a spus purtătoarea de cuvânt citată. ''Ukrenergo, Energoatom - totul este în regulă cu site-urile lor, doar site-ul nostru nu funcționează'', a adăugat ea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău