Site-ul de descărcări ilegale, Megaupload, a fost închis de FBI

  • 20 Ianuarie 2012 12:08
Site-ul de descărcări ilegale, Megaupload, a fost închis de FBI

Justiția americanã a dispus ieri închiderea site-ului emblematic de descãrcãri ilegale Megaupload.com și arestearea responsabililor sãi, atrãgând imediat un atac cibernetic din partea hackerilor Anonymus.

Justiția americanã a dispus joi, 19 ianuarie, închiderea site-ului emblematic de descărcări ilegale Megaupload.com și arestearea responsabililor săi, atrăgând imediat un atac cibernetic din partea hackerilor Anonymus.

Patru responsabili ai site-ului cu sediul la Hong Kong, printre care și fondatorul său, Kim Dotcom, în vârstă de 37 de ani, au fost arestați la Auckland, în Noua Zeelandã, pe baza unor mandate de arestare emise de Statele Unite.

FBI și Departamentul american de Justiție au precizat într-un comunicat că acesta este 'unul din cele mai importante cazuri de încălcare a drepturilor de autor procesate vreodatã în SUA'.

Arestarea celor patru are loc pe fundalul unor proteste declanșate de cele mai importante site-uri de internet din întreaga lume, precum Wikipedia, Google, Yahoo sau Facebook, față de două proiecte antipiraterie din Congresul de la Washington.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău