Site-ul CNAS a devenit accesibil pentru persoanele cu deficiențe de vedere

  • 23 Noiembrie 2020 18:17
Site-ul CNAS a devenit accesibil pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Site-ul oficial al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) fost adaptat pentru persoanele cu dizabilități de vedere. „Utilizatorii aplicațiilor de pe site-ul CNAS vor putea afla cu ușurință cele mai actuale informații ce țin de stabilirea și plata pensiilor și altor prestații sociale”, precizează un comunicat de presă al instituției, citat de IPN.

Pentru a accesa versiunea site-ului pentru persoanele cu deficiențe de vedere, utilizatorul trebuie să facă un clik pe iconița în formă de ochi, care se află în partea dreaptă de sus a paginii. Aplicația permite accesul la instrumentele pentru ajustarea meniului la necesitățile utilizatorului, cum ar fi  „schimbă cursorul”, „schimbă contrastul”, „mărire caractere”, „alb-negru” și „evidențiați referințele”.

Potrivit CNAS, serviciile electronice oferite sunt în permanentă dezvoltare și actualizare, pentru ca orice persoană, indiferent de vârstă și categorie socială, să aibă acces la informația plasată pe site-ul oficial al CNAS.

În prezent, pe site-ul ww.cnas.md funcționează următoarele servicii electronice: „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii”, Acces CPAS, e-Petiții, Statutul certificatului medical, Calculatorul vârstei de pensionare, Calculator pensie, Extrage CPAS, Mpay (aplicație prin intermediul căreia pot fi achitate contribuțiile de asigurări sociale de stat).

Casa Națională de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii, care au acces la internet, să utilizeze serviciile electronice, evitând totodată pericolele pandemiei. De la începutul anului curent, pagina oficială a CNAS a fost accesată de 3,5 milioane de vizitatori unici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău