Site în ajutorul europenilor care vor să-și petreacă vacanța în alte țări UE

  • 29 Mai 2020 19:28
Site în ajutorul europenilor care vor să-și petreacă vacanța în alte țări UE

Comisia Europeană finalizează un site web pentru ca europenii care doresc să-și petreacă vacanța în alte țări UE să vadă clar opțiunile de care dispun, a declarat vineri comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, la postul BFM Business, relatează AFP, preluată de AGERPRES.

"Acum avem protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru a-i primi pe turiști în locurile lor de vacanță", a declarat comisarul, în contextul în care cele 27 de state membre UE ridică treptat măsurile restrictive impuse pentru a combate răspândirea COVID-19.

Site-ul în cauză, numit Reopen.eu, va "centraliza toate bunele practici, astfel încât, dacă doriți să vă deplasați prin UE, să știți cum să faceți pentru a ajunge dintr-un punct în altul și ce veți găsi la sosire, inclusiv în termeni de precauție", a explicat Thierry Breton.

La ora actuală, redeschiderea frontierelor în interiorul UE este programată să înceapă la mijlocul lunii iunie, însă până acum anunțurile au fost făcute disparat de țările europene, în pofida apelurilor Comisiei Europene pentru o mai mare coordonare a acțiunilor.

În Italia, ministrul de externe Luigi Di Maio speră să relanseze sosirile vizitatorilor străini prin oferirea de "indicații unitare turiștilor" în toate regiunile.

În Franța, premierul Edouard Philippe a avertizat joi că va aplica reciprocitatea dacă anumite țări impun o perioadă de izolare de 14 zile francezilor.

Comisia Europeană a prezentat miercuri un plan de reconstrucție economică, care prevede un fond de relansare de 750 de miliarde de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău