Sistemul de iluminat public din parcul central al orașului Nisporeni este modernizat

  • 16 Septembrie 2020 16:54
Sistemul de iluminat public din parcul central al orașului Nisporeni este modernizat

Colaboratorii Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE) au efectuat o vizită în teritoriu pentru constatarea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului ,,Implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul Sistemului de iluminat Public în Parcul Central” din orașul Nisporeni, anunță, într-un comunicat, AEE.

În cadrul proiectului se implementează măsura de modernizare/extindere a sistemului de iluminat public (SIP), utilizând 84 corpuri de tip LED cu puterea de 20 W, inclusiv echipamentul/utilajul necesar pentru crearea infrastructurii în vederea funcționării SIP.

Proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot și constituie o valoare totală de 1 631 975  lei.

Pe perioada implementării, beneficiarului i se asigură asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău