Sistemele antirachetă ruse S-400 ar putea ajunge astăzi în Turcia

  • 09 Iulie 2019 13:05
Sistemele antirachetă ruse S-400 ar putea ajunge astăzi în Turcia

Sistemele de apărare antirachetă S-400 achiziționate din Rusia ar putea fi livrate Turciei în cursul zilei de marți, conform mai multor surse guvernamentele citate de publicația Haberturk, potrivit Mediafax.

Conform Haberturk, sistemele au fost încărcate luni seară în două aeronave cargo, care ar urma să le livreze în Turcia. O echipă de tehnicieni ruși va supraveghea instalarea sistemelor în Turcia.

Achiziționarea sistemelor rusești S-400 a dus la tensionarea relațiilor dintre Turcia și Statele Unite, motiv pentru care Administrația de la Washington a anunțat că va impune sancțiuni în momentul în care sistemele vor ajunge în Turcia.

De asemenea, Statele Unite au pornit un proces formal privind excluderea Turciei din programul F-35, oprind antrenarea piloților turci în Statele Unite.

Administrația de la Washington a încercat să împiedice achiziția sistemelor S-400, pe care le consideră necompatibile cu structura de apărare a NATO.

Sancționarea Turciei și excluderea din programul F-35 ar însemna cea mai gravă deteriorare a relațiilor dintre Statele Unite și Turcia.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău