Sistemele anti-poluare ale autovehiculelor Renault puse sub semnul întrebării

  • 13 Mai 2019 15:02
Sistemele anti-poluare ale autovehiculelor Renault puse sub semnul întrebării

Acțiunile constructorului auto francez Renault SA au scăzut luni după ce în presă au apărut informații potrivit cărora sistemele anti-poluare ale unor modele diesel nu au funcționat în anumite condiții, transmite Bloomberg.

Potrivit unui raport publicat pe pagina de Internet a cotidianului Le Monde, o investigație demarată de experți de la Universitatea din Burgundia a descoperit că sistemele anti-poluare ale modelelor Captur și Clio IV, care erau destinate să filtreze emisiile poluante, nu au intrat în funcțiune la mai multe viteze și temperaturi.

Imediat după publicarea acestor informații acțiunile Renault au scăzut cu până la 2,9% la bursa de la Paris.

Aceste descoperiri ar putea pune Renault în rândul constructorilor auto europeni care încalcă emisiile poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel. După scandalul din 2015, provocat de manipularea emisiilor poluante de către Volkswagen, toți constructorii auto sunt criticați pentru că emisiile de dioxid de azot în condiții reale de trafic au tendința de a depăși valorile pentru care vehiculele au fost omologate.

Ca reacție la articolul din Le Monde report, un purtător de cuvânt de la Renault a declarat că toate vehiculele companiei respectă normele iar compania nu a utilizat dispozitive defecte.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău