Sistări de energie și copaci distruși după Uraganul Lorenzo, în Insulele Azore

  • 02 Octombrie 2019 15:59
Sistări de energie și copaci distruși după Uraganul Lorenzo, în Insulele Azore

Uraganul Lorenzo a ajuns miecuri în insulele Azore, aparținând Portugaliei, provocând întreruperi ale alimentării cu energie electrică și distrugeri de copaci în arhipelagul situat în mijlocul Oceanului Atlantic, au anunțat autoritățile locale, potrivit Reuters.

Uraganul, a cărui viteză a vântului a ajuns până la 150 km / h, poate pune în pericol viața amatorilor de surf și pagube materiale, meteorologii prognozând o ameliorare ușoară a condițiilor meteo în următoarele 48 de ore, a anunțat Centrul Național de Uragane din Miami.

Cele nouă insule ale arhipelagului Azore se află la aproximativ 1.500 km vest de continentul portughez și are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori.

„Acesta ar putea fi cel mai puternic (uragan) din ultimii 20 de ani”, a declarat Carlos Neves, șeful autorității de Protecție Civilă din Azore. „Deși a trecut ușor în ultimele zile spre vest, ne-a afectat într-un mod foarte agresiv”, a adăugat acesta.

Ochiul uraganului Lorenzo se află în apropierea insulei Flores din vestul arhipelagului, dar este de așteptat să se deplaseze rapid spre nord-est. Avertizările meteo sunt încă în vigoare pentru insulele Flores, Corvo, Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa și Terceira.

Nimeni nu a fost rănit, deși au existat cazuri de copaci rupți, a anunțat Protecția Civilă.

Neves a anunțat că au fost raportate întreruperi de energie și probleme la rețeaua de telefonie mobilă pe insula Flores, una dintre insulele cele mai afectate.

"Sperăm să remediem aceste probleme în următoarele zile", a spus Neves.

Lorenzo a devenit la sfârșitul săptămânii pentru scurt timp un uragan de categoria 5, cel mai puternic înregistrat în această zonă a Atlanticului, dar de atunci a fost retrogradat la categoria 1.

Uraganul care se va transforma în următoarele zile în furtună tropicală va ajunge și pe coasta Irlandei și Marii Britanii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău