SIS și PCCOCS au documentat un nou episod în dosarul foștilor angajați ai Direcției 5

  • 22 Octombrie 2021 13:30
SIS și PCCOCS au documentat un nou episod în dosarul foștilor angajați ai Direcției 5

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat un nou episod în cadrul dosarului intentat împotriva unor foști angajați din cadrul Direcției 5 a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al SIS, a fost stabilită implicarea unor foști angajați MAI în fabricarea unui alt dosar penal fictiv pe numele unui activist politic prin realizarea în vara anului 2018 a unei operațiuni complexe legate de filarea victimei și înscenarea transportării ilegale în Ucraina a 60 de cartușe pentru pistolul-mitralieră de marca „Kalașnicov” cu automobilul personal al acestuia.

Ca urmare a acestor acțiuni, victimei i s-au cauzat daune în proporții considerabile, manifestate prin încălcarea gravă a drepturilor acestuia - dreptul la proprietate privată, accesul la justiție și dreptul la un proces echitabil, dar și la respectarea vieții private și de familie.

Instituțiile implicate au fost realizate un șir de percheziții și a fost audiat un nou figurant pe dosar, care și-a recunoscut implicarea în activitatea ilicită. În legătură cu căința sinceră și activă a acestuia, bănuitului nu i s-au aplicat măsuri de constrângere privative de libertate.

În cazul în care vinovăția persoanelor implicate va fi dovedită, acestea riscă închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani și 15 ani.

Îndemnăm persoanele care pot oferi informații să se adreseze Serviciului de Informații și Securitate sau PCCOCS, pentru a contribui la avansarea investigațiilor acestui caz de rezonanță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău