SIS racolează viitori ofițeri în universități, unde predă „dezvoltarea spiritului civic”

  • 12 Mai 2017 11:15
SIS racolează viitori ofițeri în universități, unde predă „dezvoltarea spiritului civic”

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au avut întâlniri cu studenții ai 4 universități din țară. În cadrul discuțiilor interactive au fost abordate subiecte ce vizează cultura de securitate și oportunități de carieră în domeniul informației.

Pe parcursul vizitelor, ce s-au desfășurat în perioada 26 aprilie - 11 mai curent, ofițerii de informații și securitate  au dialogat cu tinerii despre valorile ce ghidează activitatea Serviciului de Informații și Securitate, precum și lucruri mai puțin  cunoscute publicului din ceea ce înseamnă munca de intelligence. La fel, au beneficiat de o proiecție de filme reprezentative pentru activitatea  angajaților SIS.

Sesiunea de informare a mai inclus tematici privind activitatea Centrul Antiterorist al SIS, interacțiunea acestuia cu alte organe ale statului, asigurarea schimbului pertinent de informații  cu partenerii străini,  politica națională antiteroristă, legislația în domeniu și măsurile desfășurate la nivel de țară.

Studenților le-au fost prezentate informații despre starea și tendințele de extindere a fenomenului terorismului și explicate regulile de comportament în situații de criză teroristă, pentru a asigura siguranța cetățenilor atât pe teritoriul țării, cât și în afara granițelor ei. În acest sens, tinerilor le-a fost oferit ,,Îndrumarul antiterorist”, care conține recomandări instructiv-practice privind modalitățile de a acționa și reacționa în anumite împrejurări sau situații, elaborat de către Serviciul de Informații și Securitate în cooperare cu Ministerul Educației.

Ofițerii de informații au relatat  despre rolul important al societății în asigurarea și promovarea unei politici antiteroriste funcționale, specificând că doar cu sprijinul  cetățenilor conștienți și responsabili, capabili să comunice și să înștiințeze organele de ordine privitor la orice persoană, obiect sau faptă suspectă comisă, statul poate riposta în măsură cuvenită terorismului contemporan.

Întâlnirile ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate cu studenții instituțiilor de învățământ superior din orașele Cahul, Taraclia,  municipiile Bălți și Comrat au avut drept scop cultivarea, promovarea culturii de securitate și  dezvoltarea spiritul civic al tinerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău