SIS: Nu au fost desfășurate acțiuni speciale în străinătate cu participarea Arinei Spătaru

  • 27 Septembrie 2023 12:37
SIS: Nu au fost desfășurate acțiuni speciale în străinătate cu participarea Arinei Spătaru

Măsurile speciale de anchetă efectuate în cadrul unui dosar penal au fost autorizate de procuror și judecător și au fost efectuate exclusiv pe teritoriul Republicii Moldova. După cum transmite "INFOTAG", acest lucru se precizează în comentariul Serviciului de informații și securitate (SIS) la informațiile apărute în spațiul public în legătură cu activitatea "agentului sub acoperire" Arina Spătaru.

SIS a acordat suport operațional în cadrul dosarului penal gestionat de către Procuratura anticorupție. Asigurăm că investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, inclusiv cu respectarea tuturor obligațiilor internaționale. (...) Menționăm că activitatea SIS se desfășoară strict în conformitate cu legile în vigoare, iar instituția își îndeplinește misiunile pentru asigurarea securității naționale doar în limitele constituționale și în serviciul cetățenilor Republicii Moldova. Instituția este și va rămâne consecventă respectării principiilor democratice și a statului de drept, inclusiv a principiilor instituționale ce vizează nonpartidismul și neutralitate politică, independența și imparțialitatea", se arată în comentariu.

Anterior, fostul deputat și președinta partidului ALDE, Arina Spătaru, a declarat că, în calitate de „agent sub acoperire", a colaborat cu Ilan Șor pentru a identifica canalele de finanțare ilegală a proiectelor sale politice în Republica Moldova. În special, Spătaru a vorbit despre întâlnirea ei cu Șor în Israel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău