SIS | Muniții și un aruncător de grenade, depistate în orașul Vulcănești

  • 25 Septembrie 2018 14:44
SIS | Muniții și un aruncător de grenade, depistate în orașul Vulcănești

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a depistat și ridicat în orașul Vulcărnești 350 de cartușe calibru 5,45 și un aruncător de grenade ,,РПГ 26”.

Potrivit unui comunicat al Serviciului, acțiunile SIS au venit în urma informațiilor obținute în cadrul măsurilor speciale de investigație. 

Amintim că la finele lunii august, tot în raza raionului Vulcănești, UTA Găgăuzia,  ofițerii de informații au descoperit 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuș antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartușe de diferit calibru. 

În aceeași lună, SIS anunța că a identificat, în mai multe localități din țară, loturi impunătoare de muniții și substanțe explozive. În fapt, ofițerii de informații, în cooperare cu reprezentanții organelor de ocrotire a normelor de drept, au ridicat peste 31 mii de cartușe de diferit calibru, 19 grenade de modele diferite, 21 blocuri TNT (trotil) sau 12 încărcătoare pentru arme. Cele mai multe dispozitive explozibile și muniții au fost descoperite în raionul Ocnița, și anume: 31 000 de cartușe de diferit calibru, 7 grenade de model F1, 9 grenade de model RGD, 15 blocuri TNT (trotil), 6 încărcătoare pentru pistol mitralieră sau 5 încărcătoare pentru pușcă semiautomată cu lunetă (SVD).

„În prezent, ofițerii SIS de comun cu reprezentanții organelor de resort investighează cazul în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, identificării  persoanelor implicate în activitatea infracțională, precum și determinării existenței elementelor comune între lotul de arme și muniții ridicat în această dimineață  și cele depistate anterior”, precizează reprezentanții instituției. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,72 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău