SIS blochează un site pentru publicarea unei știri cu conținut fals

  • 24 Octombrie 2021 09:38
SIS blochează un site pentru publicarea unei știri cu conținut fals

În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 22.10.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, Serviciul a identificat site-ul censor.net, care la 22.10.2021 a publicat o știre cu conținut fals, menționează instituția.

Extras din conținutul articolului: „acordarea gazului pentru Moldova reprezintă o parte din afacere, în rezultatele căreia Procuratura Generală din a Republicii Moldova trebuie să claseze dosarul cu privire la răpirea ex-judecătorului Ceaus”.
 
NOTĂ: De menționat, că în urma analizei spațiului informațional al RM, se constată amplificarea impactului informațiilor respective în contextul în care articolul a fost distribuit de către agenția de presă „Komsomolskaya Pravda” (www.kp.md).
 
În context, Serviciul solicită resurselor on-line care au distribuit/preluat informațiile vizate, eliminarea acestora, se arată în comunicat.
 
Totodată, în vederea diminuării impactului știrilor false, SIS îndemnă în cazul identificării acestora precum și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să transmiteți informația în adresa Serviciului de Informații și Securitate, la adresa de e-mail: [email protected] precum și să raportați publicațiile și conturile administratorilor rețelei de socializare utilizate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău