SIS solicită blocarea a 31 de portaluri web

  • 30 Octombrie 2023 11:56
SIS solicită blocarea a 31 de portaluri web

Directorul SIS, Alexandru Musteață, a susținut astăzi, 30 octombrie, un briefing de presă în care a anunțat că a cerut blocarea activității a 31 de portaluri web, dintre care 21 gestionate direct din Rusia și a șase canale de televiziune, comunică MOLDPRES.

„Astăzi am semnat un ordin de blocare a 31 de portaluri web, dintre care 21 sunt gestionate direct din Rusia. Prin această decizie statul protejează spațiul informațional al Republicii Moldova”, a spus Musteață.

La finele săptămânii trecute SIS a solicitat blocarea a 22 de site-uri pe motiv că difuzau informații provenite de la „autoritățile publice din statul aflat în conflict militar și recunoscut drept stat agresor”.

Prin Ordinul Directorului SIS nr. 74 din 30 octombrie curent, a fost completată lista surselor cu conținut online care alterează, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022, conținutul informațiilor difuzate în spațiul public în stare să genereze tensiuni ori conflicte sociale provenite de la autoritățile publice din statul aflat în conflict militar și recunoscut drept stat agresor sau provenite de la persoanele fizice sau juridice incluse în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei, pentru acțiuni ce au urmărit destabilizarea ordinii constituționale din Republica Moldova sau pentru implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a statului vecin Ucraina.

https://kp.md;

https://aif.md;

https://orizont.tv;

https://itv.md;

https://prime.md;

https://publika.md;

https://canal2.md;

https://canal3.md;

https://primul.md;

https://rtr.md;

https://a-tv.md;

https://cenzura.md;

https://tv6.md;

https://orheitv.md;

https://vedomosti.md;

https://enews.md;

https://regtrends.com;

https://kp.ru;

https://tass.ru;

https://lenta.ru;

https://pravda.ru;

https://www.aif.ru;

https://www.rg.ru;

https://www.interfax.ru;

https://mk.ru;

https://www.iz.ru;

https://riafan.ru;

https://regnum.ru;

https://pnp.ru;

https://radiosputnik.ru;

https://rline.tv.

Ordinul ce conține indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat, în condițiile prevederilor Dispoziției nr.1/2022, accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău