Siria | Tiruri de rachete rusești asupra pozițiilor Statului Islamic la Deir Ezzor

  • 05 Septembrie 2017 14:17
Siria | Tiruri de rachete rusești asupra pozițiilor Statului Islamic la Deir Ezzor

O navă de război rusească a lansat marți dimineața, din Marea Mediterană, rachete asupra pozițiilor organizației Statul Islamic (SI) lângă Deir Ezzor, fief al islamiștilor în această ultimă provincie din Siria rămasă încă în mâinile lor, a anunțat armata rusă, informează Agerpres.

Tirurile trase de pe fregata 'Amiral Essen' au vizat 'o zonă de frontieră lângă orașul Al-Choula, aflat în mâinile unui grup banditesc constituit din combatanți veniți din Rusia și din țări ale Comunității Statelor Independente (CSI)', subliniază armata Federației Ruse într-un comunicat

Cu aceste tiruri, armata rusă a ucis 'un mare grup de militanți' și 'a distrus puncte de control, un centru de comunicații, depozite de arme și muniții, precum și un atelier pentru repararea de vehicule blindate'.

'Aceste tiruri de rachete de croazieră Kalibr permit să se asigure avansarea cu succes a trupelor guvernamentale siriene și dau peste cap planurile combatanților din SI', afirmă armata rusă.

Armata siriană, susținută de forțele aeriene ruse, se confrunta marți cu o rezistență înverșunată din partea SI la porțile Deir Ezzor (est), unde ea încearcă să spargă asediul impus de jihadiști enclavelor guvernamentale.

Pierderea acestui oraș și a provinciei sale bogate în petrol - ultima din Siria aflată încă în mâinile jihadiștilor - va marca sfârșitul prezenței SI în Siria, la trei ani după ascensiunea fulgerătoare a acestei grupări.

Totodată, armata rusă a anunțat decesul a doi soldați ruși, uciși de tiruri de artilerie ale SI lângă Deir Ezzor.

Fregata 'Amiral Essen' a mai întreprins la 23 iunie tiruri de rachete Kalibr dinspre Marea Mediterană asupra pozițiilor SI în regiunea Hama

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău