Siria: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

  • 28 Februarie 2020 18:19
Siria: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al ONU urmează să aibă vineri (28 februarie) o reuniune de urgență consacrată evoluțiilor recente din Siria, au indicat mai mulți diplomați, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Reuniunea ar urma să înceapă la ora locală 16:00 (21:00 GMT), a precizat președintele în exercițiu al Consiliului de Securitate, ambasadorul belgian Marc Pecsteen de Buytswerve.

Reuniunea a fost solicitată de SUA, Germania, Regatul Unit, Franța, Belgia, Estonia și Republica Dominicană, a precizat ambasadorul Belgiei la ONU.

Londra anunțase că va cere convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate după ce 33 de soldați turci au fost uciși de trupele siriene, susținute de Rusia, în provincia Idlib, din nord-vestul Siriei.

''Nu există nicio justificare pentru astfel de ignorare flagrantă a dreptului internațional sau a decenței umane fundamentale'', a spus ministrul de externe britanic Dominic Raab.

Turcia a suferit joi pierderi grele, după săptămâni de tensiuni în creștere la Idlib între forțele turce și cele ale regimului sirian, care s-au înfruntat de mai multe ori de la începutul lunii.

După moartea a cel puțin 33 de soldați turci, Rusia, aliată a regimului sirian, a acuzat vineri trupele Ankarei că s-au aflat printre ''unitățile combatante ale grupărilor teroriste''.

Bombardamentele sângeroase de joi ridică la cel puțin 53 numărul militarilor turci uciși în Idlib începând cu 1 februarie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău