Siria | Puternice explozii la aeroport militar al regimului, în apropiere de Damasc

  • 02 Septembrie 2018 09:51
Siria | Puternice explozii la aeroport militar al regimului, în apropiere de Damasc

Explozii violente au zguduit în cursul nopții de sâmbătă un aeroport militar al regimului sirian din apropiere de capitala Damasc, un ONG referindu-se la "un posibil tir de rachetă israelian", însă presa guvernamentală a anunțat un incident tehnic la un depozit de muniții, relatează AFP.

Aeroportul militar Mezzeh, de la periferia Damascului, a fost ținta unui "posibil tir de rachetă israelian care a lovit un depozit de muniții, antrenând explozii violente succesive", a indicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Acest aeroport adăpostește printre altele serviciile de informații ale armatei aerului și, la începutul lui 2017, regimul sirian l-a acuzat pe vecinul său israelian că a bombardat baza militară respectivă.

Citată sâmbătă seară de agenția oficială Sana, o sursă militară siriană a "negat însă că aeroportul Mezzeh a fost ținta unei agresiuni israeliene".

"Deflagrațiile auzite provin de la explozia unui depozit de muniții din apropierea aeroportului, cauzată de un scurt-circuit electric", a subliniat sursa citată de Sana care a publicat fotografii arătând un impresionat cerc luminos în noaptea neagră.

În ultimele luni, Israelul și-a intensificat loviturile contra pozițiilor militare ale regimului, dar și contra forțelor iraniene prezente în Siria, statul evreu avertizând în repetate rânduri că refuză să accepte ca Siria să devină un cap de pod pentru Teheran.

Iranul și Hezbollahul libanez, doi dușmani ai Israelului aflat tehnic în război cu Damascul, sunt principalii aliați ai regimului alături de Rusia.

Israelul și-a reiterat miercuri amenințările cu atacuri asupra unor ținte militare iraniene din Siria, precum și asupra unor poziții ale armatei lui Bashar al-Assad.

"Forțele de securitate israeliene vor continua să desfășoare cu forță și hotărâre acțiuni împotriva tentativelor Iranului de a-și implanta în Siria forțele și sistemele sofisticate de armament", a afirmat premierul Benjamin Netanyahu.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău