Siria: Media de stat anunță noi atacuri israeliene în sudul țării și în apropiere de Damasc

  • 25 Noiembrie 2020 08:50
Siria: Media de stat anunță noi atacuri israeliene în sudul țării și în apropiere de Damasc

Două atacuri din partea Israelului au fost înregistrate marți seara în sudul Siriei și în apropiere de Damasc, informează miercuri agenția oficială de știri siriană Sana, transmit AFP și Reuters. potrivit Agerpres.

Aceste atacuri, care de obicei sunt raiduri aeriene, au avut loc în apropierea satului Rwihinah din provincia Quneitra, în sudul Siriei, și în regiunea Jabal al-Manea din provincia Damasc.

Nu au fost raportate imediat victime.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene și cu rachete împotriva Siriei de la începerea războiului civil în 2011, atacuri vizează forțele iraniene și libaneze Hezbollah, precum și trupele guvernamentale siriene.

Miercurea trecută, avioane de război israeliene au lovit ținte iraniene în Siria, un atac considerat de armata israeliană drept ripostă la descoperirea de dispozitive explozive lângă una din bazele sale de pe înălțimile Golan.

Agenția Sana a informat că aceste atacuri au ucis trei soldați sirieni, în timp ce ONG-ul britanic Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a declarat că șapte luptători străini aliați ai regimului sirian și-au pierdut viața.

Sâmbătă seara, atacurile aeriene au ucis în estul Siriei 14 luptători pro-iranieni provenind din Irak și Afganistan, potrivit OSDH, care a adăugat că probabil a fost vorba de raiduri israeliene.

Războiului din Siria, declanșat în 2011 odată cu represiunea brutală a protestelor anti-guvernamentale, s-a soldat până acum cu moartea a peste 380.000 de persoane și a determinat strămutarea a milioane de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău