Siria: Cel puțin 32 de morți după atacuri ale SI împotriva unei tabere de refugiați

  • 02 Mai 2017 15:48
Siria: Cel puțin 32 de morți după atacuri ale SI împotriva unei tabere de refugiați

Cel puțin 32 de civili și combatanți antijihadiști au fost uciși marți în atacuri sinucigașe comise de Statul Islamic (SI) împotriva unei tabere de refugiați și de persoane strămutate în nord-estul Siriei, potrivit unui bilanț al Organizației Siriene pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

'Cel puțin cinci kamikaze ai SI s-au aruncat în aer în apropierea și în interiorul unei tabere de refugiați irakieni și de strămutați sirieni în provincia Hassaké și luptele au continuat cu Forțele democratice siriene (FDS, care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic — n.r.)', a anunțat OSDO, scrie Agerpres.

Violențele 's-au soldat cu 32 de morți și 30 de răniți', a afirmat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Anterior el a indicat că atacurile sinucigașe s-au produs în apropierea acestei tabere din regiunea Rajem al-Salibi, lângă granița cu Irakul. 'Unii kamikaze au reușit să se infiltreze în tabără', a precizat Abdel Rahman.

FDS, o alianță a combatanților arabi și kurzi susținută de SUA, sunt una dintre principalele forțe care luptă împotriva SI în Siria. FDS a încolțit gruparea extremistă în orașul Tabqa (nord), un punct important pe drumul spre Raqqa, 'capitala' de facto a SI în Siria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău