Siria: Cel puțin 28 de morți în bombardamente ale regimului sirian și ale aliatului rus (ONG)

  • 14 Iunie 2019 15:00
Siria: Cel puțin 28 de morți în bombardamente ale regimului sirian și ale aliatului rus (ONG)

Cel puțin 28 de persoane, între care șapte civili, au fost ucise în bombardamente ale regimului sirian și aliatului său rus în nord-vestul țării, a anunțat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit OSDO, civilii au murit joi în bombardamente lansate de regimul sirian în sudul provinciei Idleb și în nordul provinciei vecine Hama, în timp ce 21 de rebeli și jihadiști au fost uciși în raiduri aeriene siriene și rusești.

Printre luptătorii uciși se află jihadiști ai grupării Hayat Tahrir al-Sham (HTS), dominată de fosta ramură siriană a rețelei Al-Qaida, care controlează majoritatea regiunii Idleb.

Armata rusă a anunțat miercuri că s-a ajuns la un armistițiu între forțele guvernamentale și rebeli la Idleb după o mediere a Turciei. Dar Ankara a negat și ministrul său de externe Mevlut Cavusoglu a declarat joi că deocamdată nu se poate vorbi de o încetare a focului la Idleb.

El a susținut totuși că Moscova și Ankara fac "eforturi serioase și sincere" pentru a se ajunge la un armistițiu. În ultimele săptămâni, provincia Idleb a fost ținta unor bombardamente aproape zilnice ale regimului președintelui sirian Bashar al-Assad și aliatului său rus.

De la începutul războiului în Siria, în 2011, peste 370.000 de persoane au fost ucise și milioane de persoane au fost strămutate, notează AFP.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău