Siria: Ankara discută cu Moscova predarea a 18 presupuși membri ai armatei siriene capturați de forțele turce

  • 31 Octombrie 2019 15:42
Siria: Ankara discută cu Moscova predarea a 18 presupuși membri ai armatei siriene capturați de forțele turce

Turcia se află în discuții cu Rusia în ce privește predarea a 18 presupuși membri ai armatei siriene capturați de forțele turce, a declarat joi ministrul apărării, Hulusi Akar, potrivit AFP și Reuters.

'Purtăm discuții cu Rusia în problema transferului acestor 18 persoane care sunt, după toate probabilitățile, membri ai armatei regimului (sirian)', afirmă Hulusi Akar, în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

Turcia a anunțat marți capturarea în apropiere de Ras al Ain, în nordul Siriei, a 18 persoane care s-au declarat soldați ai regimului lui Bashar al-Assad.

'Camarazii noștri s-au ocupat de aceste persoane, au discutat cu ele', a declarat joi ministrul turc, precizând că doi răniți 'au fost tratați la spital'.

După declanșarea ofensivei turce împotriva miliție kurde Unitățile de protecție a poporului (YPG), acestea au chemat în ajutor regimul de la Damasc, care a desfășurat soldați în anumite sectoare de la granița cu Turcia.

Turcia susține grupări rebele siriene care încearcă să înlăture regimul lui Assad, sprijinit la rândul său de Rusia și Iran.
Ankara și-a suspendat săptămâna trecută operațiunea în nord-estul Siriei, în urma a două acorduri încheiat separat cu Washington și Moscova.

Conform președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, vineri își vor începe activitatea patrule comune ruso-turce în nordul Siriei, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău