Siria a pierdut două baze militare în 24 de ore

  • 15 Decembrie 2014 17:36
Siria a pierdut două baze militare în 24 de ore

Regimul sirian a pierdut în 24 de ore două baze militare strategice în provincia Idleb (nord-vest), fiind cucerite de ramura Al-Qaida din Siria și de aliații săi islamiști, informează Agerpres.

Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, susținut de grupurile islamiste radicale Ahrar Al-Cham și Jound Al-Aqsa, au preluat cele două baze strategice ale regimului președintelui Bashar Al-Assad în provincia Idleb, situată la frontiera cu Turcia și controlată în mare parte de Al-Nosra.

La câteva ore după o ofensivă-fulger duminică, ce a dus la cucerirea bazei Wadi al-Deif, ''Al-Nosra, Jound Al-Aqsa și Ahrar Al-Charm au preluat controlul asupra bazei Hamidiyé după lupte violente cu forțele regimului sirian, care s-au retras'' către localitățile învecinate, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Această ofensivă reprezintă o lovitură de forță a ramurii siriene a Al-Qaida, care i-a alungat în noiembrie pe rebelii considerați moderați și care luptau împotriva regimului în această regiune de doi ani.

În cursul atacului împotriva bazei Wadi al-Deif, ''Al-Nosra a folosit tancuri și arme grele pe care le-a capturat de la rebelii moderați din Frontul revoluționar din Siria'', potrivit directorului OSDO.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău