Siria | 90 de oameni, în majoritate copii, au murit în drum spre tabăra de la Al-Hol

  • 05 Martie 2019 17:30
Siria | 90 de oameni, în majoritate copii, au murit în drum spre tabăra de la Al-Hol

Circa 90 de oameni, dintre care două treimi sunt copii sub cinci ani, au murit în drum spre o tabără de refugiați din nord-estul Siriei sau la scurt timp după sosirea în tabără, a anunțat marți Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), transmite dpa.

Principalele cauze ale deceselor au fost "hipotermia, pneumonia, deshidratarea sau malnutriția", se precizează într-un comunicat al OCHA.

Între 22 februarie și 1 martie, circa 15.000 de oameni au ajuns în tabăra de la Al-Hol fugind din Baghouz, ultimul bastion al Statului Islamic în Siria, aflat sub asaltul Forțelor democratice siriene (SDF), susținute de SUA. Până la 3 martie, s-au înregistrat 90 de decese pe această rută, imediat după sosirea în tabără sau după primirea de îngrijiri medicale, se menționează în comunicat.

Populația taberei de la Al-Hol se ridică în prezent la peste 56.000 de oameni, în proporție de mai mult de 90% femei și copii. Unii copii ajung în tabără fără părinți, a adăugat OCHA.

Agențiile internaționale au făcut apel la resurse financiare suplimentare pentru a putea răspunde necesităților umanitare ale refugiaților din tabără.

FDS și-au reluat vineri operațiunile vizând preluarea controlului la Baghouz, după o pauză pentru evacuarea de civili și de membri ai familiilor SI din zonă. Câteva mii de civili și membri ai familiilor militanților SI au fost evacuați până acum din Baghouz.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău