Siria: 25.000 de civili, refugiați din Idlib spre Turcia în ultimele două zile (presa turcă)

  • 22 Decembrie 2019 14:35
Siria: 25.000 de civili, refugiați din Idlib spre Turcia în ultimele două zile (presa turcă)

Cel puțin 25.000 de civili s-au refugiat din regiunea Idlib, din nord-vestul Siriei, și s-au îndreptat spre Turcia în ultimele două zile, a relatat duminică presa de stat din această țară, în contextul în care forțele siriene și ruse și-au intensificat bombardamentele în regiune, preluat de AGERPRES.

Turcia găzduiește în prezent în jur de 3,7 milioane de refugiați sirieni și se teme de un nou val din Idlib, unde alți până la 3 milioane de sirieni trăiesc în ultimul teritoriu important controlat de insurgenți.

Ankara le-a cerut în mod repetat aliaților săi sprijin pentru găzduirea refugiaților.

Sute de oameni au fost uciși în acest an în atacuri care au vizat provincia Idlib, conform agențiilor ONU.

Deși campania militară dusă de trupele regimului sirian și aliații lor ruși, lansată în aprilie, s-a redus în intensitate în august în urma unui armistițiu fragil, echipe de salvare au anunțat că, vineri, șase oameni au murit în lovituri aeriene la Maarat al Numan, iar alți 11 în sate din zonă.

Președintele sirian Bashar al-Assad a promis că va recuceri Idlib, provocând un nou exod spre Turcia. Joi, șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că 50.000 de oameni s-au refugiat din Idlib spre granița cu Turcia.

Duminică, agenția Anadolu a relatat că, după ziua de joi, alți 25.000 de sirieni din Idlib s-au îndreptat spre zone de la frontiera cu Turcia.

Potrivit Anadolu, aproximativ 205.000 de persoane au fost dislocate din casele lor din regiunea Idlib de la începutul lui noiembrie din cauza atacurilor forțele siriene și ruse. Civilii s-au refugiat în zone din Siria cucerite de Turcia în operațiunile sale militare anterioare sau în alte părți din Idlib.

Turcia a întreprins trei ofensive în nordul Siriei împotriva miliției kurde YPG, pe care o consideră grupare teroristă.

În cursul acestor operațiuni, Ankara a cucerit teritorii unde intenționează să instaleze refugiați sirieni aflați în prezent în Turcia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău