Siria | 12 civili au fost uciși în explozia unui depozit de arme în provincia rebelă Idlib

  • 12 August 2018 15:26
Siria | 12 civili au fost uciși în explozia unui depozit de arme în provincia rebelă Idlib

Cel puțin 12 civili au fost uciși și zeci de persoane sunt date dispărute în urma unei explozii la un depozit de armament într-o zonă rezidențială din provincia Idlib din nord-vestul Siriei, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Explozia, survenită duminică în localitatea Sarmada, din nordul acestei provincii controlate de grupări jihadiste și de facțiuni rebele, a provocat prăbușirea a două imobile, a indicat OSDO.

Cauzele sale nu sunt cunoscute deocamdată.

Căștile Albe, echipele de salvare care acționează în zone rebele, au fost trimise la fața locului, unde încearcă să înlăture dărâmăturile, în căutare de eventuale victime, a relatat un corespondent al AFP.

Potrivit OSDO, depozitul era situat într-o clădire rezidențială din Sarmada, ce aparținea unui traficant de arme care lucrează pentru Hayat Tahrir al-Sham (HTS), grupare jihadistă formată de fosta ramură siriană a Al-Qaida, care controlează cea mai mare parte a provinciei.

Conform aceleiași surse, 12 civili au fost uciși, majoritatea membri ai familiilor unor luptători ai HTS, iar bilanțul riscă să se agraveze pentru că zeci de persoane sunt date dispărute.

Potrivit unui membru al Căștilor Albe, salvatorii au reuși deja să scoată la suprafață cinci supraviețuitori. Printre decedați se află femei și copii, a afirmat el.

Provincia Idlib este una din ultimele care nu a reintrat sub controlul regimului lui Bashar al-Assad, care a avertizat că recucerirea acestui sector este unul din obiectivele sale.

Căzută în mâinile opoziției în 2015, Idlib este încercuită în totalitate de teritorii controlate de regim. Circa 60% din provincie se află sub controlul HTS, restul fiind împărțit între diferite grupări rebele. Celule în adormire ale grupării jihadiste rivale Stat Islamic sunt și ele prezente în Idlib, unde revendică asasinate și atentate.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău