Siria: 20 de morți în dublul atentat cu mașină capcană din orașul Hasaka

  • 14 Septembrie 2015 17:45
Siria: 20 de morți în dublul atentat cu mașină capcană din orașul Hasaka

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise luni în dublul atentat cu mașină capcană din orașul sirian Hasaka (nord-est), controlat de milițiile kurde și de forțele loiale președintelui Bashar al-Assad, a informat televiziunea oficială siriană, relatează AFP.

Cele 20 de persoane au fost ucise în explozia uneia dintre cele două mașini capcană în cartierul Al-Mahata, urmată de explozia unei alte mașini în cartierul Khashman.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care nu a oferit un bilanț al victimelor, prima explozie s-a produs în nordul orașului, iar cea de-a doua în centru.

Agenția de știri Sana s-a referit la un atentat sinucigaș și a oferit un bilanț diferit: 5 morți la Khashman și 12 la Al-Mahata, precum și 70 de răniți.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, prima explozie a vizat un punct de control al forțelor de securitate kurde la Khashman și cea de-a doua un cartier general al milițiilor pro-regim.

Televiziunea siriană a informat că două vehicule capcană, un camion și un autobuz au fost de asemenea descoperite și distruse la Hasaka.

Orașul Hasaka este vizat cu regularitate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) care controlează câteva sectoare ale provinciei cu același nume.

Statul Islamic a intrat în luna iunie în oraș cucerind mai multe cartiere, însă a fost alungat o lună mai târziu în urma luptelor cu trupele regimului și combatanții kurzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău