Sinteza CNA: Bunuri sechestrate, 4 instituții publice, supuse evaluării riscurilor de corupție și 11 persoane în arest preventiv pe dosarele CNA

  • 25 Octombrie 2021 09:17
Sinteza CNA: Bunuri sechestrate, 4 instituții publice, supuse evaluării riscurilor de corupție și 11 persoane în arest preventiv pe dosarele CNA

Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a aplicat sechestre, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de peste 1 milion de lei, în baza delegațiilor procurorilor. Printre acestea sunt terenuri agricole și pentru construcții, un mijloc de transport, încăperi și construcții locative și nelocative, dar și numerar, anunță instituția.

Direcția analitică a finalizat 10 analize operaționale pe cauze penale, alte 12 fiind în curs de elaborare.

·        Direcția legislație a întocmit expertiza anticorupție pe marginea a 8 proiecte de legi și a elaborat 11 avize. 22 de materiale au fost recepționate de la autorități pentru a fi expertizate.

·       Au fost înregistrate 1350 materiale în cancelaria Centrului.

·        La linia națională anticorupție au fost recepționate 35 de apeluri, iar în baza a trei din ele au fost depuse rapoarte de sesizare.

·       3 activități de instruire au fost desfășurate de către Direcția educație anticorupție a CNA pentru Administrația Națională a Penitenciarelor și Institutul Național al Justiției.

·       Au fost eliberate  168 de caziere de integritate.

·       Patru entități publice se află în proces de evaluare a riscurilor de corupție. 

·       11 persoane, cercetate în cadrul dosarelor CNA,  se află în arest preventiv, fiind plasate în Penitenciarul 13, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău