Sindicatele și patronatele s-au unit. Cer plafonarea prețului la carburanți

  • 07 Iunie 2021 14:36
Sindicatele și patronatele s-au unit. Cer plafonarea prețului la carburanți

Sindicatele și patronatele și-au unit forțele și cer autorităților plafonarea prețurilor la pompă pentru carburanți. Potrivit unei declarații comune semnate în acest sens, această măsura ar readuce situația la normal pe piața internă, spun sindicatele și patronatele.

La fel, în declarație se cere ca să fie aplicate reduceri de preț atunci când valoarea cotelor carburanților la bursele internaționale se micșorează. O altă cerință vizează publicarea raportului Consiliului Concurenței și aplicarea, după caz, a sancțiunilor față de companiile petroliere, scrie bizlaw.md.

Sindicatele și patronatele spun că majorarea prețurilor la carburanți va provoca, inevitabil, și majorarea prețurilor la mărfurile și serviciile autohtone, preponderent cele agroalimentare. Prin urmare, se va diminua competitivitatea produselor locale pe piața internă, iar în consecință va scădea dramatic și nivelul de trai al populației.

”În ciuda faptului că prețul la un baril de petrol la bursele internaționale se menține la 68$, în ultimele 6 luni benzina s-a scumpit cu 33%, fără nici o reacție adecvată din partea ANRE și Consiliului Concurenței, reducindu-se doar la învinuiri reciproce. Cauza principală indicată de ei: fluctuația pieței internaționale și majorarea accizelor (cu 9%). Reieșind din cele expuse, cerem soluții eficiente pentru agricultori: facilități și scutire de impozite în perioada lucrărilor agricole”, se menționează în declarație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău