Simona Halep și Liviu Dragnea, în topul căutărilor pe Internet în acest an (studiu)

  • 22 Noiembrie 2019 11:35
Simona Halep și Liviu Dragnea, în topul căutărilor pe Internet în acest an (studiu)

Românii au căutat cel mai des pe Google, în acest an, informații despre serialul "Game of Thrones", despre Facebook, Simona Halep sau Liviu Dragnea, potrivit unui studiu realizat de o agenție de profil, preluat de Agerpres.

Alte căutări frecvente au vizat modul de calcul al șomajului sau cazul de la Caracal.

"Analiza se referă la cuvintele pe care le-au căutat românii pe Google.ro în perioada ianuarie 2019 - noiembrie 2019. TargetWeb a identificat astfel unele pattern-uri interesante despre comportamentul pe care îl au românii în mediul online, care sunt cele mai folosite rețele sociale, ce au întrebat, care sunt cele mai căutate evenimente, filme, vedete sau festivaluri", precizează autorii.

Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai căutate cuvinte pe Google este Facebook (16.600.000), Youtube (9.140.000), Meteo (7.480.000), Google (4.090.000) și Emag (3.350.000).

"Dinamica trendurilor în ceea ce privește căutările fluctuează foarte mult și în funcție de perioada anului. Un exemplu foarte bun în acest sens este reprezentat de luna iulie, când în general mulți utilizatori caută rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel că este de așteptat ca volumul de căutări să crească substanțial, după care să scadă repede. Există însă și o serie de căutări mai generaliste, pentru care volumul de căutări se păstrează ridicat pe întreg parcursul anului. Tot mai mulți internauți folosesc telefoanele mobile și mulți dintre aceștia adresează întrebări pe Google direct prin căutare vocală. Am reușit să identificăm care sunt întrebările realizate prin tastare dar și prin căutare vocală, pentru a ajunge la cele mai concludente rezultate", a explicat Iulian Ghișoiu, directorul agenției SEO care coordonează site-ul www.targetweb.ro.

Cele mai frecvente întrebări pe Internet în 2019 au fost: Ce zi e azi?, Cum să faci bani? sau Cine este Alexandru Cumpănașu? Alte întrebări au fost formulate pentru a afla când începe școala, când se schimbă ora, când e Black Friday sau cine a inventat becul.

Celebritățile, evenimentele de mare anvergură, filmele dar și anumite emisiuni rămân de asemenea în topul căutărilor. Serialele "Game of Thrones" și "Puterea dragostei" sau Simona Halep și Liviu Dragnea sunt în topul căutărilor.

"YouTube rămâne și în acest an platforma numărul 1 în materie de streaming și video sharing din lume, astfel că este utilizată zilnic de milioane de oameni de pretutindeni pentru a accesa videoclipuri din diverse domenii sau pur și simplu pentru a asculta muzică", arată sursa citată.

Cuvintele cu cea mai mare creștere pe Youtube au fost Brawl Stars, "Puterea dragostei", "Povestea noastră" și TikTok.

Pe de altă parte, subiectele cu cel mai mare interes de căutare au fost cazul Caracal, alegerile europarlamentare, catedrala Notre-Dame și alegerile prezidențiale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,26
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău