Simona Halep se menține pe locul al treilea în clasamentul WTA

  • 14 Iunie 2021 11:30
Simona Halep se menține pe locul al treilea în clasamentul WTA

Românca Simona Halep se menține pe locul al treilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, după turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, la care nu a luat parte.

Australianca Ashleigh Barty conduce în ierarhie, urmată de japoneza Naomi Osaka, Halep fiind la circa 900 de puncte de aceasta. Românca nu are decât 135 de puncte în plus față de următoarea clasată, belarusa Arina Sabalenka.

Cehoaica Barbora Krejcikova, care a cucerit primul său titlu la Mare Șlem din cariera sa la simplu, sâmbătă, la Paris, a făcut un salt de 18 locuri și ocupă acum poziția a 15-a. Krejcikova este lider la dublu, după ce a câștigat și această finală la Roland Garros.

Rusoaica Anastasia Pavliucenkova a urcat 13 poziții și se află pe 19 în ierarhia de simplu după finala jucată la Paris.

România are cinci jucătoare în top 100, alături de Halep fiind și Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan. Cîrstea a reușit un salt de nouă locuri și e acum pe 45, Țig a urcat două poziții, fiind pe 63, Begu a coborât patru locuri, ajungând pe 78, iar Ana Bogdan a izbutit un salt de 11 locuri, până pe 91.

La dublu, Raluca Olaru a urcat două trepte și e pe 40, Monica Niculescu a urcat trei poziții, fiind pe 51, în timp ce Begu a reușit un salt de 41 de locuri, până pe 63, după semifinala disputată la Paris.

În ierarhia WTA Race, care contabilizează cele mai bune rezultate ale anului calendaristic pentru Turneul Campioanelor, cele mai bine clasate românce sunt Cîrstea - 23 și Halep - 27.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău